Julsång: å Kenta och jag

Mejl till Kent Hansson apropå dagens krönika:

Hej!

Får jag bara stillsamt påpeka att jag inte kallar dig rasist i min bloggtext från den 15 december. Jag skriver ordagrant så här, totalt tre meningar:

”Kent Hansson skriver krönikor i Kvällsposten. Gärna om brottslighet, invandrare och Landskrona. Hade sådana texter inkommit till insändarsidorna hade man slängt dem och avfärdat dem som rasistiska.”

Jag tycker att du ibland har skrivit diskutabla texter i det hänseendet – särskilt tänker jag på en spalt från 28 december förra året – men att du som person skulle vara rasist, det skulle jag aldrig påstå. Skillnaden är viktig. Hela blogginläggets inledning handlar ju om den stora vikten av att skilja på text och skribent.

Vänliga hälsningar,

Andreas Ekström

***

…och jag får erkänna att jag blir lite häpen över vilken betydelse han tillmäter detta. Blir han verkligen, så hårdhudad och kritikvan som han säger att han är, så arg att han behöver en halv spalt för att bemöta tre meningar? Och så arg att han måste använda dagistillmälen som ”mallpotta”…? Det skrivna ordets slagkraft ska tydligen inte underskattas.