Om Kristian Lundberg

Författaren Kristian Lundberg kommer inte att recensera böcker i Helsingborgs Dagblad i fortsättningen. Han fällde i en genomgång av kriminallitteratur ett surt omdöme om en bok som inte finns.

Kanske finns det en förklaring; Lundberg ger en här. En sorts.

Det är inte konstigt att Kristian Lundberg efter detta spontant säger att han lägger av, även om jag hoppas och tror att avhoppet inte berör gärningen i Expressen, utan bara HD.

Heller inte är det konstigt att kulturchefen på HD med ett par dagars perspektiv säger att i och med detta får det vara med Lundberg som recensent.

Men de reaktioner de berättar om! Ilskan! Det till hat gränsande! Två hundra mejlare som för Kristian Lundberg vill understryka det han redan vet, och gärna passa på att förolämpa honom också…

Kristian Lundberg har alltid varit en kritisk kritiker. Alltid krävande, ofta tuff, ibland elak. Kanske är det nu något så simpelt som payback time. En och annan som känner någon som känner någon som en gång i tiden blev (säkert välförtjänt) kritiserad av Lundberg, och som nu bara känner att de måste tälja sig en påk till gatloppet, de också. Så att det blir ordentligt gjort.