Knuff och urvalsprinciperna

Det tycks mig om om denna blogg under några dagar i veckan inte listades eller kunde hittas av den fantastiska bloggsökmotorn Knuff.se. Ingen aning om varför. (Sajtägaren Johan Larsson gillade inte riktigt att jag ställde journalistiska frågor till och om honom för ett par år sedan, så jag vill inte riktigt mejla honom och fråga…)

För övrigt kan man ju notera att Knuff är nedlusad av piratbloggar, medan det inte finns en enda sverigedemokratisk blogg där. Trots att SD-bloggar är bland de mest lästa politiska bloggarna av andra söktjänster att döma.

Jag lägger inga som helst värderingar i något av detta – jag kan bara konstatera att jag hela tiden har haft rätt på den punkten, trots den indignerade reaktionen från Johan Larsson och en del andra:

Knuff är en viktig portal. Principerna som styr dess redigering är inte bara tekniska, utan delvis journalistiska. Knuff är inte som Google. Personliga värdeomdömen hos sajtens ägare styr alldeles uppenbart vad sajten visar.

Vilka?

0 svar på “Knuff och urvalsprinciperna

  1. Privata sajtägare/företagare bestämmer såklart själva hur man väljer ut. I praktiken är det ingen skillnad mot mitt länkande från bloggen. det måste alal fatta.

  2. MILF är förkortningen på Moro Islamic Liberation Front, en íslamistisk gerillarörelse i Filippinerna med troliga kopplingar till al-Qaida. Nu blir du också hittad av FRA – och av diverse moralens väktare! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *