Vill ni Zeh en stjärna

Vill ni träffa en riktigt, riktigt smart människa? Möt då Juli Zeh. Bland årets höjdpunkter för mig på jobbet, den saken är klar.

***

Läs först detta, och gå sedan vidare hit.

Det här är ett stort reportage om alkohol, som i printversionen också innehåller massor av grafik, samt en egen berättelse om hur jag har upplevt mitt liv som ickekonsument av alkohol. Men det har väl ni som läser här hört nog om vid det här laget? Sök på mitt namn och alkohol annars.

0 svar på “Vill ni Zeh en stjärna

 1. Jaha! Va ere för fel på blodpudding nu då?! Du tycker förståss att du är bättre än jag bara för att jag tar mig en eller två skivor svart på fredakvällen, efter en hård arbetsvecka!!

  Inget trevligt får man ha i det här jävla landet utan att det kommer nån jävel och ska skuldbelägga!

  På Kontinenten, där jag har varit ganska mycket, har dom ett mycket mer avslappnat förhållande till både blod- och inälvsmat. I spanien kan man t.o.m. köpa pölsa på vanliga mataffärer.

 2. Egentligen helt off topic, men jag bara måste berätta någonstans att de hade leverpudding i min kvartersbutik i går. Det såg väldigt äckligt ut.

 3. Självvald nykterism är väl bara att respektera, så länge den inte prackas på andra. Precis som Juli Zeh tycker så skall inte samhället/staten lägga sig i enskilda individers hantering av sin kroppsliga hälsa. Och inte så mycket annat heller, för den delen. Detta är helt i linje med den nya konservatism kombinerad med liberalism som växer fram. Frihandel men kristen värdegrund, liksom.

  http://twitter.com/matsnilsson

 4. Vad är då icke-självvald nykterism, och varför ska den eventuellt inte respekteras, undrar man försiktigt.

 5. Icke-självvald nykterism är väl sådan som påtvingats någon av t ex staten eller kyrkan. Det väcker respekt om någon trots avsaknad av tvång väljer nykterism, och det utan att försöka påtvinga någon annan nykterism. Live and let live, såattsäga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *