Länkar, länkar

Det massiva lanseringsracet ska dra i gång i mitten på mars, men hur det är så styr man ju inte över sådant – och i de lägen jag är reporter hatar jag all sådan styrning.

I min öppna kalender, ”Nästa gig” i spalten här intill, har jag i alla fall skrivit in det mesta av det som jag vet väntar. Om inte ni tröttnar något alldeles enormt på mig så lär jag göra det själv i alla fall. Frilansjournalisten Anders Thoresson skrev en rätt rejäl grej till Ny Teknik den här veckan, och har dessutom publicerat en längre version på sin blogg. Sajten Meta har också gjort en intervju till vilken jag fick svara skriftligt, vilket ju alltid gör att man kan låta lite klipskare kanske. Även Etc har gjort en rejäl grej på Google, i det här fallet med Google/Kina-vinkel, och med generöst utrymme för mig att bidra med mina gissningar i just den frågan.

Det ordet, gissningar, var mycket avsiktligt valt: Det är viktigt att komma ihåg att alla som följer och kommenterar Google gissar när det gäller Kina. Ledningen i Kina och ledningen på Google har två likheter: Deras beslut är svåra att förutsäga och de präglas av stor sekretess. Ta allt ni hör med en nypa salt, och ta det tills vidare. Allt är subject to change.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *