Läs och gör

Det är väl tveksamt om sommaren har bjudit på så väldigt många texter som kan konkurrera med den här. Är man dotterpappa är det omöjligt att inte tänka på den länge.

Alla ni som känner mina barn och andra små tjejer: Läs och implementera. Jag menar det.

0 svar på “Läs och gör

  1. Som vanligt har du suveräna länkar och ideér. Jag lägger upp den på min FB. Vi måste hjälpa våra döttrar att bli enskilda individer.

  2. Pojkar då? Inte inleder man spontant intellektuella samtal med pojkar heller för att lära dem att det finns andra mätstickor än muskler och fotboll. Det är alltid flickor som ska fostras annorlunda. Ja, möjligen är det just nu en sorts märklig fixering vid att låta pojkar bära klänning om de vill, som om det automatiskt ger en bättre värld. Faktiskt tror inte det ändrar ett dugg. Jag tycker det är ganska bekymmersamt när min åttaåriga dotter utbrister ”Tack gode Gud för att jag är flicka och inte pojke, för pojkar bara slåss och förstör.” Kvinnor vet förresten redan att de är individer. Problemet är att den andra hälften av mänskligheten har svårt att fatta det eller inte önskar fatta det.

  3. Det behövs förstås en extremt genomtänkt samtalslinje med pojkar också. Men pojkar värderas ändå väldigt sällan utifrån hur söta eller snygga de är, eller hur fina kläder de har. De värderas mer – förmodligen för mycket – efter prestation i stället.

  4. Varför är det då så ofta flickor som kör slut på sig av duktighetskrav redan i gymnasiet? Inte lätt det här. Men en sak, Mats och Andreas, sluta för allt i världen inte att tala om för era döttrar att de är fina och söta. Ni är deras pappor och ni umgås och talar med dem så gott som dagligen. Flickorna vet att ni inte värderar dem bara efter volangkjol och långa ögonfransar. Det är just de korta mötena, med barn man inte känner så väl, som skribenten tar upp. Det är då man lätt slänger ur sig hur söt den lilla flickan är och sedan är man nöjd med att ha bekräftat hennes existens och kan dra vidare.

  5. Skulle vara fantastiskt om vi föräldrar och med-vuxna skulle kunna förmedla att våra och andras ungar är fantastiska och underbara bara genom att vara, inte genom att prestera eller ha ett attraktivt utseende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *