Listklister 5

Årets korruption: Socialdemokratisk sammanblandning mellan det egna partiet och regeringsmakten.

Årets låt: ”Be mine” av och med the magnificent Robyn.

Årets album: Edith Söderström, ”Timmar på taket”.

Årets ”mitt utrymme och min lansering motsvaras av fullständigt häpnadsväckande lite substans”: Belinda Olsson, Aftonbladet. Den som klumpar ihop henne med roliga och helt egna Linda Skugge eller überskickliga Linna Johansson (vanligt) kan förmodligen inte heller se skillnad på rabarber och selleri, och av det skulle komma en äcklig efterrätt.

Årets fik: Hornstulls mjölkbar, minus akustiken och stolarna.

Årets lunch: Som alltid, Clemens matsalar i Lund. Man är ledsen, orolig och otrygg i vetskapen om att ägarparet just nu håller på att sälja. Plommonspäckad fläskkarré no more.

Årets webb: WordPress. Bästa bloggmotorn. Används både här och på Sydsvenskans kulturblogg, som vi drog i gång i höstas.

Årets förlorade fajt: Min egen kampanj för att få Sydsvenskan att likt nya Fokus samla alla rättelser på en plats, och på så vis (som jag ser det, alltså) stärka läsarkontakten, skärpa intrycket av tidningens integritet, åstadkomma en enhetlighet i vår rättelsemetodik och minska vår felprocent. Mina argument bet inte bra nog. Jag får vässa dem. Alternativt har jag fel.

Årets rubrik: ”Påven piggnar till – orkade äta kex”. Såg den utklippt på en vägg, så jag kan tyvärr inte ange källa.

Årets fyrdubbel: Jag slet som ett djur med att göra en rolig Nobelgrafik över Svenska Akademien, kollade och dubbelkollade. Och ändå: ett allvarligt fel och tre irriterande små. Fruktansvärt irriterande.