Lite noteringar om mat

1. Om man kollar in den här sajten så kan man skaffa grönsaker och lamm av högsta klass från min kusin Carl och hans fru Sophie som numera driver släktgården i Västergötland där min pappa växte upp. Carl är fjärde generation! Vi fick en stor leverans i går av enormt fina välväxta och vackra grönsaker. Jag har redan lagt in tomater.

2. Om man beger sig till Bankgatan i Lund kan man äta lunch eller middag på Mesob, som kombinerar etiopiskt och eritreanskt kök. Det är så vansinnigt vansinnigt bra. På kvällen rostar de kaffe med en liten brännare direkt på golvet, och jag kan bli gråtfärdig över att jag inte tycker om att dricka kaffe, med tanke på hur gott det luktar. Kom dit i sällskap, det är roligt att vara fyra och äta från ett injera stort som en kökshandduk.

3. I går åt jag på Gasoline i Köpenhamn med min kollega Anna som var lite orolig över att hon möjligen hade snackat upp den där burgaren för mycket. Det hade hon INTE. Den enda rimliga kommentaren när man bet i den var ”that’s a pretty fuckin’ good milkshake”, direkt från Pulp Fiction. Det var inte en milkshake, jag vet, men… det var den enda rimliga kommentaren.

4. Victoria är den godaste plommonsorten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *