Lite söndagsläsning

Under ett par intensiva veckor i juni gjorde jag en sommarserie som nu har publicerats i femton av sina sjutton delar. Vinjetten är ”Svåra frågor”, och de ganska korta intervjuerna blandar lägeskoll med kända och halvkända personer i kultur- och nöjeslivet med klassiskt svåra frågor om livet och döden och kärleken och ensamheten. (Idé: min kollega Dan Ivarsson. Lysande.) En del av dem finns online, men jag tänker på serien som ”papperspremium”. Så som jag brukar säga: prenumerera, snåljåpar!

Lite ”freemium” blir det också: Min första större helgintervju efter sommaren är ett möte med författaren Oline Stig.

Och slutligen vill jag uppmana alla människor i Helsingborg att rädda kaninerna, samt att köpa senaste Offside för att läsa Henrik Ysténs ljuvliga porträtt på Pontus Wernbloom. (Fast det kan man göra även om man inte bor i Helsingborg då.)

0 svar på “Lite söndagsläsning

 1. Är en stor Offside-fan och Ystén har producerat många fina spelarpoträtt, men måste säga att Wernbloom-artikeln var en besvikelse. Fina bilder, men alldeles för inställsamma frågor. Inte ett ord om det som Wernbloom får mest kritik för på plan. Jag tänker på det faktum att han gärna faller som en fura och får hur ont som helst bara nån tittar på honom. Istället fokuserar artikeln på det som de flesta gillar honom för. Fast jag har iofs inte sett honom spela regelbundet sen u21-em förra sommaren. Kan det vara så att han ändrat stil? I så fall borde det vara värt några rader i artikeln.

 2. Sant! Jag tänkte inte ens på det, jag föll för texten eftersom relationen till mamman och frun skildras så fint. Och för hur en kille som ofta refererar till sig själv som ”dum i huvet” alldeles uppenbart inte är det.

 3. Finns ingen anledning att prenumerera. Sommarens tidning har varit mycket tunn. Och ja, jag vet – halverad vikariestyrka.

 4. Jorå, kan inte säga så mycket om intervjun( än!. Den finns dock på offsides webb. För oss mindre bemedlade;-)
  Din webb har blivit en rutin för mig.
  Och allt började ju med Google-koden.
  Fortsätt att vara stilfull;-)

 5. Lena: Ah! Je suis blessé! 😉 Nej men allvar, visst har formatet varit mindre, men jag tycker att innehållet har hållit klassen.

  Peter: Utmärkt, lägg verkligen en stund på att läsa den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *