Liten diskussion om ETC

För en tid sedan skrev jag en spalt i tidningen Journalisten. Läs den här – men om du inte hinner eller pallar så kan man sammanfatta: Jag tror att det blir svårt att starta en ny livskraftig dagstidning, vilket Johan Ehrenberg och ETC ska göra, och jag tvivlar på att de förmår avhålla sig från att göra tidningen grovt politiserad. Ungefär så.

Johan Ehrenberg svarade utmärkt och långt i Journalistens pappersutgåva, läs det i sin helhet här.

Mitt svar på svaret finns dock inte digitalt, så jag tänkte bara bidra med det här:

Johan Ehrenbergs syn på vad som är politisk journalistik är oändligt mycket mer cynisk än min. Kanske för att han har längre erfarenhet? Kanske för att han inte förmår förhålla sig så kall som en saklig och opartisk nyhetsförmedlare bör? Det är i så fall en möjlig bekräftelse på den farhåga jag gav uttryck för. Men Johan Ehrenberg har en genomtänkt hållning inför sitt projekt, och jag önskar honom all lycka med det. Jag tror bara inte, av de skäl som jag angav i min krönika, att det kommer att fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *