Mot 7 mars

Om ni tar vägen via Lasse Dareberg kan ni klicka på en pdf på mitt reportage från Knutby. (Eller rättare sagt, Uppsala stadsteaters uppsättning om händelserna där.)

Redigeraren Kim Alm valde en fräck och ovanlig lösning när jag envisades med att skriva lite längre än man egentligen ska göra på ett sådant reportageuppslag – och Linus Meyers arbete kunde vi ta extra väl vara på genom kulturdelens förstasida.

***

Det är en sån enorm kraft i arbetet på Sydsvenskan just nu. 7 mars kommer en redesignad tidning och ett nytt sätt att jobba – men redan nu är det otroligt mycket bra grejer i tidningen. Det har hänt mycket med presentation av bra material på bara några år, och ännu bättre ska det bli.

Betänk hur fult Sydsvenskanhuset är, betänk hur trist beläget det är mellan rangerbangård och motorväg. Betänk sedan hur glad jag ändå blir när jag ser huset varje morgon, hur lätt det är att motivera sig, hur kul det är att gå in och sätta i gång. Det säger något om vad jag har för slags kolleger, det säger något om hur roligt, krävande och givande det är att få medarbeta i Sydsvenskan.

Sydsvenskan söker sommarvikarier just nu, förresten. Är du bra? Kom igen. Det är på Sydsvenskan du ska vara.

0 svar på “Mot 7 mars

 1. Det är större chans att man prickar in sju rätt på V65 än att man får ett sommarvik på din tidning!

 2. Öh, Lukas, det är bara sex lopp i V65. Du kanske tänker på V75?

  Som aspirerande journalist kan det vara bra start att ha koll på detaljer.

 3. Fast Lukas kanske menade att det är precis så jävla svårt? Åtta rätt på Lotto, liksom?

  Nej, sanningen är att vi tar in ett femtiotal vikarier varje sommar – skulle jag gissa, den siffran är inte exakt. Och vi kanske får tusen ansökningar vissa år. Så då är det en på tjugo som tar sig in, vilket är oerhört många fler än de som vinner på hästar…

  Isabelle: Närå, du måste inte vara journalistubildad, även om jag rekommenderar det och tror att det hjälper. Jag har ingen journalistutbildning. Jag är fil kand i litteraturvetenskap. (Men min examen gjorde jag klart 2002, och då hade jag varit anställd på Sydsvenskan i fyra år redan…) Med andra ord: Det är vad du kan visa i former av arbetsprover och/eller referenser som avgör.

  Sedan hör det till saken att det ÄR tufft. De där tusen som söker är det ofta väldigt god kvalitet på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *