Skånsk idrott

Som inflyttad vill man ta seden dit man kommer. Man vill göra Malmös ishockeylag till sitt andralag, i den mån man har ett förstalag. Man vill tycka att det är kul om MFF vinner SM-guld. Man vill tycka att Lugi är laget.

Jag har aldrig klarat den delen av min personliga integration i den här regionen. Jag gillar helt enkelt inte MFF något vidare, inte dess företrädare, inte tonläget, inte fansen på läktaren. Inte arenan heller, den är verkligen otroligt trist. Ändå kunde jag gilla MFF:s guld när det kom för några år sedan, det var liksom välförtjänt.

Med hockeylaget är det annorlunda. Det saknar all själ i världen, och spelar nu på en arena som ligger så långt utanför Malmö att den kunde ligga i Danmark. Det står (och faller, tydligen) med att en rik snubbe tycker att det är roligt att lägga sina pengar på att avlöna medelmåttiga hockeyspelare för att de ska misslyckas med att besegra seriejumbon. Det är mycket fascinerande alltihop. Om klubben med det töntiga namnet Malmö Redhawks försvinner är det en rimlig konsekvens av bristen på kontinuitet, affärsmodell, sportslig idé och förankring i den egna staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *