Mymlans önskelista

Att drömma lite är inte så dumt. Önska sig saker, världsfred eller bra gummistövlar eller allra helst både och. (Poängen med önskelistor är att de inte ska viktas.) Jag, som har avsvurit mig presenter eftersom jag ofta känner mig tyngd av grejer jag äger, blev plötsligt lite inspirerad av Mymlans önskelista, som handlar om små och stora presenter hon önskar sig (inte världsfred och sådant). Att önska sig saker får en att fundera över vad man har. Och den där bisatsförklaringen jag just skrev, om att jag inte vill ha presenter för att jag känner mig tyngd av prylar, känns alldeles för enkel.

* En skräddarsydd kostym i ett flippat mönster som jag inte vet hur det ser ut, men som jag känner igen när jag ser det.

* En miljon kronor för att betala college åt min sysslings döttrar i USA. De är smarta, snälla och på alla sätt fantastiska tjejer – som kommer i kläm då deras mor fått ett tvättäkta psykbryt vars följder ser ut att göra det omöjligt för familjen att betala avgifterna. ”Ta vara på high school allt ni kan nu, för det ser ut att bli det enda ni kan få”, säger min syssling till dem. Det skär i hjärtat på mig.

* Fem hekto choklad från danska Summerbird. Staplade på höjden.

* Att min arbetsgivare inför ett default/opt out-läge där alla anställda automatiskt skänker en procent av nettolönen till Oxfam.

* En begagnad hushållsassistent i organge och brunt. Inga plastiga nymodigheter som inte orkar köra en rejäl deg. En old school från sjuttiotalet!

* Ett andra besök på Noma i Köpenhamn.

* En sån där spikmatta, grön med vita piggar i runda formationer. (Jag har testat. Det var lite läskigt, men jag vill testa igen.)

* Ett halvt kilo björnkött. Jag har aldrig tillagat det och det vore roligt att testa.

* Ett slags hemma-server-lösning. En kraftfull hårddisk och någon som gör de nödvändiga kopplingarna, helt enkelt…

* En ny liten kompakt stereo till köket, med löjligt bra ljud.

* Pizza som min mormor brukade göra den.

Vad önskar ni?

0 svar på “Mymlans önskelista

 1. Allt du önskar dig går att köpa för pengar… utom din farmors pizza. (Björnkött säljs vid säsong på Holmgrens i Saluhallen till exempel). Vad säger det?

 2. Det var meningen, jag följde Mymlans modell och avstod att lägga in ”fred på jorden”, ”klimatkrisens lösning” samt ”upphovsrättsfrågans ultimata lösning” – för en sådan lista är ju samma för nästan alla…

 3. Fred på jorden, klimatnormalisering och att folk börjar köpa skivor igen, lätt topp tre.

 4. björnkött ftw! jag vill ha: pulitzerpriset. en livs levande mårdhund att ha som husdjur. förstahandskontrakt på en billig tvåa i jugendstil på friisgatan. bättre öron så att jag kan börja sjunga i metalband igen. en livstidsförbrukning ben & jerry’s.

 5. ”Önska idg en transvestit” skrev någon i en barock lista på ”de tio bästa sätten att fucka upp släktens jul” i Schljust ager på 80-talet. Men idag kanske detta skulle vara en hit…

 6. Den totalt obscura publikationen ”Schljust ager” ska förstås vara Schlager – fan vet var ”just” kom ifrån. 😉

 7. Åh, vilka fina önskningar. Ska inte klura ut några egna, i alla fall inte idag…
  Men det skär i hjärtat även på mig när studiebenägna ungdomar inte kan studera vidare. Dock skär det allra mest när jag träffar dem i olia u-länder. Borde dina USA-släktingar inte kunna få stipendier? Åtminstone på _något_ college… Fast jag vet att det inte är så enkelt som det låter.

 8. Jag hoppas det, särskilt den yngre av systrarna borde ha en bra chans – hon är snudd på en ”straight A student”. Men det finns många, många som är i hennes situation.

 9. Ja, hjälp – hänger ju ofta på vilken high school de går på, om det finns lärare som skriver glödande rekommendationsbre, om det finns studievägledande program, kontakter med college etc…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *