Några bilder

De har inget jättestarkt samband, men ändå. Här är de!

De här två är från ingången till koloniträdgårdarna i Gävle. Jan och Maria Berglin bor precis i närheten; jag skriver detta på tåget på väg hem efter intervjun.

Det här är från familjens USA-resa, vi kunde göra en till tack vare ett stipendium… Och den här är inte ens arrangerad, ungarna bara ställde upp sig med de amerikanska tvillingkompisarna (som är drillade att ha koll och hålla handen där det finns bilar) innan vi gick in i den fantastiska barnanpassade bowlinghallen.

Vi bjöd våra amerikanska vänner på semlor också, på så vis att jag beställde tolv semmelbullar på Ramklints konditori, att avhämtas en timme innan vi skulle iväg till Kastrup. Men omonterade, förstås, och med rätt mängd mandelmassablandning i en separat burk. Jag försökte säkra upp transporten i ett Havrefraspaket. Det gick, som synes, så där.

En gång försökte jag ta med mandelmassa, i handbagaget, till Botswana. Den nittonåriga tjejen i säkerhetskontrollen på Charles de Gaulle bara ”it’z a PASTE, monsieur, it’z a PASTE”. Jag fick checka in mandelmassan i en plastpåse från Konsum, och kunde med viss elegans avfärda en kraftfullt insisterande bagagebärare på flygplatsen i Gaborone. Vänta tills du ser mitt bagage. Den där vagnen behövs verkligen inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *