Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Några rader om Newsmill

7 Kommentarer

 1. Patrik K den 16 september, 2012 kl 06:02

  Hej Andreas! Jag tycker att din historieskrivning i krönikan är felaktig, dvs när du låter påskina att artiklarna på NM gradvis blivit sämre och mer rasistiska.

  När Newsmill var nytt – under bloggosfärens peak i Sverige – publicerades i stort sett allting.

  Idag refuseras omkring 70 procent av inskickade artiklar och merparten av det som publiceras har skrivits om eller kompletterats enligt redaktörsförslag.
  Mer om det här: http://www.newsmill.se/inlagg/2012/02/07/h-glund-har-r-tt-om-redakt-rer

  När du skriver att smygrasism blivit rasism blir jag därför både nyfiken och lite oroad: har du några aktuella artikelexempel?

  Vänligen
  Patrik – Newsmill 2. Andreas Ekström den 16 september, 2012 kl 07:06

  Nej, det har jag inte dessvärre – jag har varit en sporadisk läsare den senaste tiden, och vad det gäller den statistiska helheten kan jag mycket väl ha fel. Men jag har väl alltför många gånger besökt sajten och blivit bestört, helt enkelt, genom åren, för att känna att jag vill hälsa på så mycket framöver. Att ni tar bort kommentarerna tycker jag dock är ett klokt beslut, givet hur det verkar vara nu. 3. indy (utan hatt) den 16 september, 2012 kl 11:01

  jag har ett par regler som jag håller mig till: inte ljuga, inte stjäla, inte ladda ned film och musik, inte tränga sig i köer, inte stå i vänsterfilen i rulltrappor och så ytterligare några till. bland dessa fanns ett löfte om att aldrig klicka på en länk till just ”debattsajten” newsmill. nu hoppas jag innerligt att andreas har rätt. efter att pumpats med rubrikerna på ”debattartiklarna” har jag svårt att se hur något konstruktivt skulle kunna hända i kommentatorsfältet. 4. Yossarian den 17 september, 2012 kl 09:36

  Intressant, Andreas. Jag skulle oxå gärna vilja veta mer om rasismen på Newsmill. Det är ju ganska allvarligt om Bonniersfären sysslar med sådant. Och sådana anklagelser slänger man inte ur sig om man inte har ett synnerligen gott underlag. Ser fram emot att veta mer! 5. Andreas Ekström den 17 september, 2012 kl 10:19

  Jag syftar ju främst – och formulerade mig säkert inte tydligt nog därvidlag – på just de artikelkommentarer som redaktörerna nu anger som skäl till att kommentarfälten stänger. 6. Yossarian den 17 september, 2012 kl 12:52

  Nåja, du syftar rätt tydligt på artiklarna: ”Under de fyra år som sajten har funnits har allt mer desperata klickjägare figurerat på sajten, först som kommentatorer, men efter hand också som artikelförfattare. Smygrasism blev till helt vanlig rasism.”

  Jag skulle bli övertygad om du gav några bra exempel på denna rasism. 7. Andreas Ekström den 17 september, 2012 kl 01:31

  Nej, du har rätt, det där är vagt och illa skrivet av mig! Jag vet vad jag menade, men det är ju ingen tvekan om att din läsning är rimlig… Sorry!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.