0 svar på “Seriöst, köp inte

 1. Ha den vill man ju, men… jag vill använda min befintliga telefon, som väl är en iPhone 2 tror jag, tills den går sönder. Sedan vill jag ha en iPhone 4, som funkar med de gamla laddarna.

 2. När Apple först av alla slängde ut diskettenheten ur datorerna fanns det ett skäl att sluta köpa dem. När man nu är på väg att plocka bort dvd/cd-läsaren kommer en del att klaga. Liksom när man bestämmer sig för att, trots viss risk att stöta sig med gamla användare, byta till bättre teknik i anslutningssladden för Iphone.

  För mig är det vad som gör Apple till ett bra konsumentföretag. Man vill förbättra produkten och drar sig inte för att vara lite obekväma när det behövs.

 3. ”När det behövs” är ju nyckelorden här. Apple säljer iPhone med ren vinst på 58 procent, och låter 1,8 procent gå till de kinesiska arbetare som skruvar ihop produkten.

  Det är ren ondska.

  Jag är inte övertygad om att kapacitetsskillnaden i den nya laddaren är avgörande. Det handlar om en sak: att sälja fler tillbehör.

 4. ”Ren ondska”. Har du samma syn på andra företag som förlägger produktion till Kina? Tro inte lönenivåerna är högre för kinesiska arbetare som jobbar för Samsung och Nokia. Eller Volvo, HM och Ikea för den delen.

 5. Bra fråga, jag vet inte! Det som provocerar med Apple är väl att Apple är världens högst värderade börsbolag. Att de tar ut otroliga marginaler, att de låser in sin del av internet allt mer.

 6. Nu trollar du Andreas. Samma kontakt har använts sedan iPod:en kom 2003 eller så – vilken annan tillverkare har avstått från att byta kontakt så länge?

  Den nya är *mycket* mindre, vilket vad jag förstår var helt nödvändigt för att minska storleken på telefonen. Utveckling kallas det visst.

 7. Jag har fått precis motsatt information – det hade gått i princip lika bra i teknisk mening att fortsätta med den gamla pluggen. Som dessutom ska funka med en adapter, vilket betyder att kapacitet inte har varit en avgörande faktor här.

  Och don’t get me wrong: jag avskyr alla företag som avsiktligt försvårar för användaren av huvudsakligen kalla profitskäl. Men Apple har en absolut särställning, och bör hållas till en mycket hög etisk standard: världens högst värderade börsbolag som systematiskt vill göra sig till gatekeeper för all världens innehåll medan man tar ut groteska vinstmarginaler…

 8. Själv funderar jag på att köpa en iPhone 5 enbart på grund av den nya kontakten. Men behöver inte ens hålla reda på vad som är upp och ner!

  (Jag tror du har helt fel när du hävdar att bytet beror på profitskäl. Men självklart har du rätt i att bolaget ska hållas till hög etisk standard.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *