Onsdag

Lite andra saker än ”Google-koden” får jag ju ändå blogga om. Som det faktum att Björn af Kleen bloggar igen. Missa inte hans nya bok, ”Jorden de ärvde”. Jag har läst den i sin helhet med stor fascination och behållning, och kan inte se annat än att den både för sitt innehåll och för den minst sagt märkliga stämning som en baron Gripenstedt har inkommit med till Stockholms tingsrätt kommer att fortsätta vara nationellt samtalsämne.

***

Apropå mitt eget slit med boktitel: Världens kanske ledande populärvetenskapliga författare, Simon Singh, som har det gemensamt med Fredrik Gertten och Björn af Kleen att han har blivit attackerad juridiskt för sitt journalistiska arbete, har skrivit en bok som handlar om alternativmedicin. Jag länkar till dess hemsida bara för titelns skull, jag tycker den är så genial för sitt ämne och sammanhang: Trick or treatment. På svenska heter den något med ”Salvekvick eller kvacksalveri” tror jag, och… ja, vad ska man säga, det var ett tappert försök!

0 svar på “Onsdag

 1. Genialt. Får mig att tänka på det kommunala bostadsbolaget i Kungsbacka, som körde informationstidningen ”På tapeten”. Och elallergiskas tidning som heter ”På sladden” eller ”Kontakten” eller ”Mot strömmen”. (Nej, det gör den inte, men vi kom in i ett intensivt vits-stim på det temat för ett tag sen…)

 2. Nu fattar jag – du är ju från Kungsbacka va? Liiite för nära Göteborg.
  Alltså blir det gärna av födsel och ohejdad vana lite ordvitseri i dina titlar, undertitlar och dylikt.

  Försök motstå den impulsen – jag tror inte att ordvitsar vare sig säljer eller klargör.

  Tycker att fruktansvärt sakliga titlar, som det här blogginläggets ”Onsdag” är riktigt bra. Värdiga, tunga, lite Lars Norén sådär (tänk Kyla, Vår och allt vad det nu är. I o f s är min Norén-favvo Tyst musik. Nåväl.)

 3. Norén skulle hellre skjuta sig för pannan med grovkalibrigt vapen än ordvitsa.

  Just nu lutar jag åt att följa omröstningen på förrförra inlägget, och satsa på ”En sökning efter världens största nätfenomen”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *