Orubricerbart

De rent bostadspornografiska inslagen i dagspressen blir fler och fler. Bostäder är något vi vill läsa om, och kanske mer än något annat: något vi vill se.

Ändå lyckas tidningarna nästan aldrig skildra de där osannolika drömkåkarna och vettlösa paradvåningarna så att man verkligen förstår exakt hur svinigt fantastiska de är. Bilderna skjuter in sig på detaljer, planlösningen får man gissa sig till, nu senast i DN Bostad i söndags där en tydlig visning av ”paradvåningen” på Östermalm offrades på den konstfärdiga tidningsutgörningens altare. Pah.

***

Såg att Pressens Tidning ska göras om från grunden. Jo. Vi är några stycken som rätt länge har tyckt att det behövs, för att uttrycka det försiktigt. Tidigare text i frågan finns här.

***

I dag: till Stockholm för att värma upp inför Nobelfesten. (Att få bevaka en Nobelfest försätter mig i en helt rimlig skuld till arbetsgivaren: 40 notiser och 20 faktarutor nästa vecka innan jag får göra något roligt alls.)

***

I dag: Anna-dagen. Alltså namnsdag för min briljanta syster, men också dagen då man lägger sin egen lutfisk i blöt. Jag missar det i år, men låt oss kalla det ett projekt för 2006!