På max, och så ett epokslut

Jag har jobbat på mitt absoluta max under veckan som gick. Mycket tid och kraft gick till tråkiga saker av typen uppbokningar, inbokningar och avbokningar. Väldigt lite gick till andra bokgrejer, av typen… läsning av böcker. (Vilket jag tänkte på då jag med stor avund läste Anna Hallbergs genomgång av bokåret i DN. Så många av de böckerna som jag vill läsa, så få av dem som jag har läst.) Men jag hade otroligt trevligt under några av de intervjuer jag gjorde i Stockholm, publiceringar kommer inom kort.

Dessutom gjorde jag möjligen mitt sista jobb med en av Sydsvenskans verkliga veteraner, Stockholmsfotografen Kent Hult som efter ganska precis 40 år i firmans tjänst går i pension den här veckan.

Kent och jag har varit på melodifestivalen, vi har varit i en chokladfabrik, vi har varit på utbildningsdepartementet, vi har varit i märkliga hamnmagasin där tv-program spelas in, vi har varit på små tidskriftsredaktioner, vi har varit på Teatergrillen, vi har druckit te på märkliga små fik i Stockholmsförorter man bara besöker om man bor där eller ska intervjua någon som bor där, och vi har väntat på kulturens dignitärer i tusen och ett hotellförmak.

Kents bästa genre är närgångna personporträtt. Tycker jag i alla fall. Se här en bild på Sveriges just nu mest fotograferade person. För mig ger den något nytt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *