På tåget hem

Den här veckan har krävt mitt absoluta max. Det har funkat ändå, tack vare bra ätande och disciplinerad läggning i god tid alla kvällar. Får man sova uppemot åtta ostörda timmar ordnar sig nästan allt annat.

Det här skriver jag på tåget söderut genom Östergötland. Veckans höjdpunkt var möjligen mötet med Åsne Seierstad – det blir en fet intervju i tidningen på söndag. Men det var också otroligt kul och på flera nivåer intressant att få vara med på Engelsbergsseminariet om integritet i Bergslagen i går. (Fortfarande lätt chockad över att det i detta sammanhang var socialt accepterat att röka inomhus!)

Kommer att stänga av telefon och dator i kväll och inte slå på dem igen förrän på söndag morgon, då jag ska jobba igen. Det är inte så att jag upplever någon större digital stress i mitt liv, jag föredrar verkligen att vara online när det går, men något litet kan det göra med min uppmärksamhet på mina närmaste. Och nu, efter tre och en halv dag utan dem, längtar jag så vansinnigt.

Lite länkar så:

* Här är veckans internetkrönika, som denna gång handlar om varför ni inte ska låta Linkedin hantera er e-post.

* Här en rak nyhet om Eva Kärfves stoppade bok.

* Här ett läsvärt blogginlägg om kulturjournalistik, signerat Anders Mildner.

* Och här ett skäl till varför jag inte ska skriva Sydsvenskans helgtips alltför ofta:

IMG_3813

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *