Veckans id

Sitter på tåget till Stockholm i kväll. Jag har hybriddagar – halvt ledigt på grund av tidigare helgarbete, men ändå inte ledigt på grund av produktionskrav och flöde etc etc.

Det jämnar nog ut sig. Jag tror verkligen det.

I dag har jag föreläst för fem hundra gymnasieelever. Fantastiskt. Som alltid blir efterdiskussionerna det bästa av allt, i dag kom en Julia fram och ställde smartare frågor om saker som makt, påverkan och konkurrenslagstiftning än jag brukar få från journalister. Helt lysande.

I morgon ska jag föreläsa mer på förmiddagen, och förhoppningsvis hinna gå på ett SJF-seminarium på eftermiddagen. Sedan ett synnerligen intressant möte, och en kvällsfika hos goda vänner, och så sedan en onsdag då jag ska intervjua Åsne Seierstad. Har hennes nya bok med mig på printade manusblad, den är en stort anslagen berättelse om Norge skildrad genom terrordådet 2011. Att läsa de första sidorna medför fysisk smärta. Hon beskriver hur några barn, väldigt unga, dödas en efter en på Utøya. Det går fortfarande inte att ta in, jag skrev på Twitter att jag hade måst kisa lite när jag läste, och Marcus manade till rättning: du kan och bör inte kisa. Det är en avgrund, men man måste titta ner i den.

På onsdag eftermiddag ett besök hos Google i Stockholm för att träffa några personer, och tidigt torsdag åker jag till Ängelsberg, där gården Engelsberg finns. Där samlar Ax:son Johnson-stiftelsen ibland föreläsare och seminariedeltagare, denna gång på temat integritet. Det ser jag verkligen fram emot. Sedan hem svintidigt på fredagen, och under veckans gång måste internetkrönika och Lundakrönika bli färdiga, och så intervjun med Seierstad. Och en annan feature dessutom. Och några helgtips till papperstidningen. Och så måste jag preppa nästa veckas Debatt i Lund också ja.

Det är väl bara att hålla ner huvudet och borra på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *