Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Public service

Jag föreställer mig att det måste vara gränslöst svårt att bestämma över public service. Kravet från konsumenterna är stort, differentierat och i många fall sakkunnigt.

När jag på senare tid märkt hur resursbantningen på SVT Text slår mot nattbevakningen så drabbas jag av något slags helig ilska. Jag vill inte ändra mig: Innan jag går vidare på min vanliga internetrunda till ungefär tio sajter som jag alltid besöker direkt på morgonen, så vill jag först i fyra-fem sekunder se SVT Texts förstasida.

Numera är den identisk med den sida jag såg då jag la mig.

Det gör mig, just mig, public service-förbannad. Andra blir väl arga på annat.

Och jag undrar: Om man som SVT äger ett av Sveriges mest pålitliga, uppskattade och använda massmedier, och inte är konjunkturberoende – hur motiverar man då en neddragning?

5 Kommentarer

 1. e.l. den 15 juli, 2009 kl 07:58

  Public service lever i en krympande ekonomi – uppräkningen av medel är mindre än kostnadsökningen. 2. JennyG den 15 juli, 2009 kl 09:25

  Industrisemester? 3. Julia den 15 juli, 2009 kl 09:41

  ”…öööh… lågkonjunktur?” 4. Björn Owen Johansson den 15 juli, 2009 kl 10:21

  Vanans makt är förstås stor, och jag känner igen mig i ditt textberoende. Jag vande mig av med skiten för några år sedan och har bara i undantagsfall kollat text-TV sedan dess.

  En enkel avvänjningsmetod är att ha en dator med internetuppkoppling nära till hands på den plats där du ser på TV. Då märker du snart vilken omständig och slarvigt producerad drog Text-TV’n är.

  Efter några dagars abstinens märker du hur hjärnan automatiskt har börjat sortera bort en massa sidnummer som den förut släpade omkring på. 5. Marcus Almgren den 15 juli, 2009 kl 10:59

  SVT Text är de svenska nyheternas Google. Inga krussiduller och inte är det snyggt, men det går fort och ger mig precis det jag vill ha. Och så drar de ner? Fel riktning, SVT.

  Och just det ja, jag kanske ska tillägga att jag kör SVT Text på telefonen. Aldrig på teve.