Randa randa randa

Som ni vet knyter jag en betydande del av min självkänsla, för att inte säga mitt själva existensberättigande till hur mycket jag randar. En förlängning av det beteendet och den känslan är det här oskicket att då och då plötsligt komma ihåg att jag säkert inte har länkat till en massa grejer på sistone. Alltså:

* En kort rak intervju med Katrine Kielos om hennes nya bok.

* En lite större intervju med thrillerfenomenet Anders de la Motte, som jag verkligen hade roligt med.

* En lite stramt hållen men ändå rätt innehållsrik fråga-svar med Johan Theorin om hans roman ”Sankta Psyko”. Den intervjun gjorde jag i sanningens namn redan på Bokmässan, men så blev den inte införd i tidningen, och så hottade jag upp den för publicering i samband med pocketsläppet… Det brukar inte gå så, men det kan…

* Ett porträtt i formen ”En dag med” med Peter Englund, som jag har fått jättemycket beröm för, trots sin totala avsaknad av dramatik och avslöjanden. Jag trodde den var för loj och trist; är glad om jag hade fel.

* En Skypeintervju med en Malmöförfattare som heter Anna Solding och som numera lever och verkar i Adelaide i Australien.

* En hyllning av den uppmärksammade mammaantologin av Roberth Ericsson och Sonja Schwarzenberger.

* Ett reportage till Sydsvenskans Stil-sidor (det hör inte till vanligheterna att jag gör sådana) där jag talar med experter om hårlöshet. Det finns också en vidhängande krönika i frågan.

* Jag skriver alltid en veckoreflektion på lördagar under vinjetten ”Internet just nu”, alltid helt kort. Som till exempel om Apple, om Facebook, och om Skype, för att nämna några sentida exempel.

* En recension av Carl Hamiltons bok ”S-koden”. (Och varifrån kom idén till DEN titeln då…?)

* En intervju i Köpenhamn med Hanne-Vibeke Holst, vars nya bok är fin sommarläsning.

* En kort kommentar avseende den bristande kvaliteten på journalistutbildningen vid Lunds universitet.

* I serien ”Min bokhylla” har jag ställt bokhyllefrågor till Anders Jansson med flera.

0 svar på “Randa randa randa

  1. Gillade reportage om Peter Englund.

    Tycker folk försvarar FB jämt, du skall höra föreläsningarna man får när man säger att man inte har ett FB-konto. Så inte fan verkar folk skämmas.

    Vad jag förstått kommer Skypekoden och Lync mergas ihop/integreras så kanske knyts Skype ihop med ens Live ID (en identitet jag alltid helt försummar av någon anledning).

    Och på tal om koder så dök det i veckan ner en bok i min brevlåda med titeln Knutbykoden.

    Bokhyllereportage är alltid trevliga, min egen bokhylla är ett totalt kaos (lite konstigt med tanke på att jag som liten alltid roade mig med att sortera böckerna i mormor och morfars bibliotek efter olika kriterier varje gång vilket gjorde att de aldrig hittade något), beundrar folk som har ordning i dem, men kasta böcker nä det är svårt. Det är det sämsta med e-böcker jag får inte tillfredsställelsen att hitta en plats i mitt bokhylletetris för den när den är utläst.

  2. Att slänga böcker är en svår och lång process. Kan inte tänka mig att ett ”delete” på någon som helst läsplatta ger samma tillfredsställelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *