Resdag

Det är ju överspelat som nyhetshändelse, men inte som diskussion: läs forskaren Jonas Andersson om hur The Pirate Bay skulle kunna förhålla sig till sitt eget ansvar.

***

Det bästa med läsningen i Svedala i går kväll var att den blev så interaktiv. Så som jag alltid hoppas att det ska bli, men det inte alltid blir. Läsningen förvandlas till ett litet gruppsamtal, där en kvinna med spansk härkomst berättar för de andra om skillnaden att föda i Spanien och i Sverige, och där ett par underhåller oss med tre minst sagt kreativa namn på sin nyföding. Ett enda gig till har jag bokat – sedan har jag en känsla av att det kanske inte blir fler. Två år har gått sedan boken kom. Det är en evighet, som bokbranschen ser ut.

***

I dag blir en resdag, vad som än händer. Om Nobelvinnaren är en person som finns på rimligt resavstånd där vi inte har medarbetare – då är det sannolikt att jag ångar iväg dit. Om inte, då ska jag sätta mig i bilen vid halv sju och köra på gränsen till lagligt till det nya tv-huset i Göteborg, för att därstädes medverka i kvällens direktsända ”Debatt” klockan 22. Ämnet är mammor och pappor och såna grejer.

0 svar på “Resdag

  1. Jonas resonemang är oerhört läsvärda, men säger han något om hur The Pirate Bay borde förhålla sig i frågan om möjligheten att avlägsna torrentfiler? Njae. Läs hans första och andra uppföljning. Kontentan är att problemet inte kan ligga i en enskild sajt utan i en infrastruktur; det ideala vore att The Pirate Bay inte var så dominerande utan att det fanns flera alternativ (vilket The Pirate Bay själva instämmer i).
    Hur som helst, det var en positiv överraskning att Arboga-hetsen ledde fram till en verkligt intelligent diskussion, som bara har börjat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *