I dag…

…liksom i går är jag i Stockholm för ett reportage och två intervjuer. Har jobbat som en idiot, och skrivit klart ett par grejer som jag av någon anledning inte hade energi att göra klart i måndags. Den viktigaste är den här, som handlar om religionsstriden på Lunds universitet. Jag glömde dessvärre att väva in den mest spännande frågan av alla i artikeln – skulle Lunds universitet kunna välja en imam till rektor, nu när man har haft en präst i sex år? Ann Heberlein tror det – jag är säker på att hon har fel.

…tycker jag att det är läge att börja följa Sydsvenskanfotografen Lars Darebergs blogg, där ni får både bilder och berättelser som aldrig nått tidningen.

…har Klas Ekman och Anders Rydell fått sin sista perfekta pusselbit i det konstverk som lanseringen av boken Byt namn! är. Efter att medielallare som jag själv har hyllat boken för dess humor och varmhjärtade cynism kommer i dag en storslägga, nej en dundersågning!, nej en motorsågsmassaker!, nej ett jävla mord! på boken av Jonas Thente i DN. Landets bäste litteraturkritiker kallar boken ”äcklig”. Herregud! En sån otrolig jackpot. Klas och Anders har förmodligen redan öppnat champagnen. För att travestera Guillou om ”Lasermannen”: Det enda problemet med den här boken är att det inte var jag som skrev den.

…gör jag en Hemliga pappan-läsning på biblioteket i Svedala klockan 18. Om inte planet är försenat…

0 svar på “I dag…

  1. Nyreligiositeten skrämmer mig.

    Varför listas inte Darebergs blogg tillsammans med de andra Sydsvenskan bloggarna? Hans blogg är synnerligen intressant.

  2. Min listas inte heller! Det är ju ett privat projekt.

    Men kanske borde vi tänka om, och sudda ut den gränsen. Jag vet inte. Det är såna grejer vi pratar om hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *