Resultaten snackar

Läser att Zlatan Ibrahimovic har synpunkter på den etniskt-kulturella sammansättningen i fotbollslandslaget under Janne Anderssons tid. 

Utöver det faktum att Alexander Isak och Robin Quaison är givna anfallare så innehåller den senaste truppen också Ken Sema och Riccardo Gagliolo och Muamer Tankovic och John Guidetti. Nya och gamla, som inte heter Svensson. Jimmy Durmaz är dock inte med den här gången. 

Ska dessa spelare räknas som lite… halvsvenska? Är det efternamnen? Är det hudfärgen? Är det attityden? Jag undrar lite försiktigt vad Zlatan menar och hur han definierar. Det är hur som helst tydligt att han i intervjun i Expressen tycker att Janne Andersson, i sin första trupp åtminstone, borde ha tagit ut någon spelare med mer ickesvensk bakgrund, av symboliska skäl. Det är rätt häpnadsväckande, får jag säga.

Och ett vet jag: 

Resultaten snackar. Sverige med Zlatan Ibrahimovic i laget gick aldrig till kvartsfinal i VM. Jag tror nog att vi kan vara rätt lugna med att Janne Andersson är bäst skickad att bedöma hur vi vinner. Och jag för min del finner tanken på att Janne Andersson skulle vara lite smygrasist för… tja, skrattretande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *