Saker hon gör

Läser tidningen så koncentrerat att det uppstår tre sekunders fördröjning när man söker kontakt med henne, som om hon var en korrespondent som stod tyst och stirrade in i kameran och väntade på att ljud ska komma igenom. Packar. Håller koll på livets detaljer. Gillar det som hon gillar det, allt från opera till halsband till kryddningar. Te. Lever obekymrad om småttigheter i andra människor och andras eventuella åsikter. Är mamma. Slår in paket som en konstnär. Skriver texter som utmärks av pedagogisk klarhet. Plockar isär mina, och mig. Talar med oöverträffad energi, oöverträffat krisp. Sjunger med visst vibrato. Nudelsoppor. Tänker efter före. Kämpar med att prioritera sin tid och läser mindre än hon egentligen vill. Har en nära relation till sin mor, sin far och sin syster. Följer under 23 år och utan en sekunds tvekan min familj och min släkt på precis alla sätt med en enorm smidighet och mognad. Missar aldrig en deadline och har en ängels tålamod när hon preppar sina scenjobb, jag vet, för jag sitter i samma arbetsrum. Hanterar bara de problem hon är säker på att hon har, och går bara över broar när hon är framme vid dem, och genererar därmed enorm avund hos mig. Är så makalöst game, säger så otroligt sällan nej till en kul idé. Pratar för mycket när hon tillrättavisar barnen för att hon vill förklara varför hon gör det. Använder alltid många ord, folk blir trötta av intensiteten ibland, men hon anser att hon har goda skäl oftast, och andra gånger sparkar hon på sig själv när hon tycker att hon har tagit upp för mycket syre. Tränar eftersom hon har bestämt sig för det. Har en solid integritet och viker inte undan. Lever med en kroniker utan att vara rädd. Använder fortfarande sina tjugoåriga slitna clamdiggers och de är så fina på henne tycker jag. Har oerhört låga krav på vad en lunch måste vara, men väldigt mycket högre krav på en middag. Använder sin hjärna som om den bestod av tusentals färgglada postit-lappar på en whiteboard, med pilar och associationer, och så går allt jämnt upp till slut. Berikas och plågas av sina höga ambitioner. Tänder levande ljus och drar på sig mitt absoluta raseri om hon glömmer att släcka dem. Tuggar fradga av vansinnig ilska inför vetenskaplig dumhet.

Och fyller 44! I dag!

10 svar på “Saker hon gör

  1. Det bästa är att hon är bäst för dig!
    Ni är som skapade för varann..
    Grattis båda! ❤️❤️

  2. Stort grattis! Har bara haft förmånen att möta henne under ett års tid tillsammans med en massa barn i skogen, men det var härligt!

  3. Så klurigt smart skrivet om en helt unikt och underbart intelligent kvinna! Tack och lov att man får ha er båda i sitt liv!! Kram på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *