Så, ny Ericsson?

Dags att byta telefon. Igen. Den går inte att ladda, mikrofonen tycks ha lagt ner och att använda headset har inte varit att tänka på på länge. (Så messa inte mig just nu, telefonen är avstängd.)

Det är helt obegripligt att Sony Ericsson kommer undan med att sälja saker så dyrt med så dålig kvalitet. Den telefon jag har nu är väl kanske min fjärde Ericsson på lika många år. De har oftast gått sönder eller slitits ut på liknande sätt. Och jag är en lugn och fin kille. Telefonen ligger i min ficka eller på mitt skrivbord, det är inte som att jag spelar cricket med den.

Möjligen räknar Ericsson med att folk ska vilja ha nya telefoner en gång om året av rent habegär, och landar därför i slutsatsen att de kan strunta i hållbarheten. Jag tror att det är en oklok strategi.

Nu är ju min telefon en jobbtelefon, så jag är ingen kund med en röst i den meningen. Men när jag om några år ska skaffa mobiler till mina barn så vet jag var jag börjar: Det ska inte vara en Sony Ericsson, och det av det för dem mest förnedrande skälet av alla:

Kvaliteten är för dålig.

0 svar på “Så, ny Ericsson?

  1. typiskt ondskefulla multiföretag att göra dåliga produkter med kort livstid för att få folk att snabbt köpa nya. på den gamla goda tiden höll mobilerna en livstid. för att inte tala om windows som lanserar nya miserabla versioner med ohanterliga användargränssnitt vartannat år som aldrig tillför något nytt (windows vista och word 2007 är provocerande dåligt) utan bara uppfinns för att tvinga konsumenterna att köpa nytt för att inte stå utanför utvecklingen.

  2. jaha det är dääärför min telefon också blev ett härke redan efter två månader och min laddare knappt fungerar för att plastfästet inte vill fästa sig längre.

    men apple kan man förstås inte lita på vad gäller hållbarhet heller, se på batterigrejen i första ipoden, eller nya shuffle och omöjligheten att använda tredjepartshörlurar (eh och propplurar som är så hållbara…).

    isabelle: största problemet med word 2007 är ju att det genererar en hord miffon som inte fattar att ingen annan kan öppna deras jävla .docx och mottagaren som säkert är lika mycket miffo måste bli smart nog att googla fram en konverterare.

  3. docx uppfanns bara för att förstöra människors liv. mac? mjä. jag glömmer alltid att trycka på äpplet istället för på ctrl för snabbkommandon. när man väl lärt sig ett system så är det för inrotat i nervsystemet för att man ska kunna byta.

  4. En gång hade all skinka hasat ner till vänster på en cappriciosa jag köpte. Jävla svin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *