Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Saker jag inte brukar ha med mig till jobbet

…men som jag kommer att ha i dag är mitt pass, ett ombyte och det nödvändigaste i en necessär, mobilladdare, USB-minne, kamera, internationellt presskort samt adaptrar för alla elsystem som finns.

Om Nobelvinnaren finns inom rimligt avstånd, men på en plats där vi inte har någon medarbetare, åker jag. Jag har haft samma jour i fyra år, eller egentligen bara tre, eftersom jag var pappaledig när Pamuk vann. En resa har jag gjort: Den misslyckade jakten på Harold Pinter. (Det blev ett reportage från hans teater i stället, och några andra småsaker, som möjligen motiverade resan.) På sätt och vis åker jag gärna någon kul stans i eftermiddag, men jag har inget emot att stanna på redaktionen heller – det brukar vara årets roligaste arbetsdag.

Förra året, Le Clézio-året, la jag de stora tidningarna bredvid varann dagen efter tillkännagivandet. Jag försökte vikta och väga och jämföra, och kände mig till slut säker: Sydsvenskan hade det bästa paketet. Det finns väl ingen anledning att lägga ribban lägre för fredagen den 9 oktober 2009.

5 Kommentarer

 1. Yossarian den 8 oktober, 2009 kl 09:01

  Wow! Kör så det ryker! Och lycka till! 2. Lisa den 8 oktober, 2009 kl 02:47

  Mja, noga räknat var du tvungen att motvilligt lämna ifrån dig jourskapet även Doris Lessing-året. Men då blev det väl ingen som åkte från Malmö, heller? 3. Andreas Ekström den 8 oktober, 2009 kl 07:04

  Just det, det stämmer, för då skulle det födas barn hemma hos oss inom kort, och det blev dagen därpå! 4. Björn Owen Johansson den 9 oktober, 2009 kl 12:30

  I samma stund som jag hörde ”tysktalande” så tänkte jag ”nu ringer Ekström till Sturup”. Vilket förbaskat roligt jobb du har! 5. Andreas Ekström den 9 oktober, 2009 kl 07:37

  Kastrup fick det bli, men… ja!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.