Senaste nytt: Hovne lever!

Hemkommen från Kamerun fick jag slå en signal till min käre kamrat och före detta kollega Sven Hovne i Kristianstad. I tidningen Journalistens trevliga anmälan av intervjuboken i veckan återges nämligen episoden då Sven sågade en av mina dåliga formuleringar med sådan övertygelse att jag var tvungen att stryka den till bokmanuset (och presentera den separat i efterordet i stället).

Det var bara det att den stackars skribenten i Journalisten på något sätt kopplade om betydelsen av begreppen ”pensionerad” och ”död”, varför Sven Hovne anges vara ”bortgången” i recensionen.

Sven fick nu glädjen att dementera denna nyhet på det mest klassiska vis. När jag pratade med honom i går kluckade han förtjust över hela saken. Han har alltid gillat en bra story. Men han uttryckte stor sympati för skribenten som nu måste författa rättelse på temat ”enligt de senaste uppgifterna lever han trots allt”.

Hovne refererar för närvarande till sin hustru som ”änkan”.

0 svar på “Senaste nytt: Hovne lever!

  1. Välkommen! -En annan kul omkoppling(eller lapsus) som du kanske redan har hört om – stod Linda Skugge för. I en artikel på Newsmill igår om spökskrivare öppnade hon med att Kurdo Baksi skulle ha hävdat att det var han som skrivit Stieg Larssons deckartrilogi (han hävdade, som känt är, att böckerna kanske inte helt var skrivna av Stieg ensam, även om handlingen och huvudinsatsen säkert vore enbart Stiegs). Dessutom förväxlades Stieg L och Stig L. 😀

    När felen påpekades för Linda replikerade hon ungefär att ’bara jag kan skriva så här snabba och feta saker, och då spelar det ingen betydelse’. I och för sig kunde det ju också varit Millarna som spökskrivit en artikel i Skugges namn. Felen är nu rättat på sajten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *