Senaste tidens id

Jag har möjligen varit lite länkslö, men här är diverse saker från den senaste tiden.

En hyllning under vinjetten ”Veckans person”, riktad till Malena Ernman. Till min stora förvåning i skrivande stund på väg mot 10 000 delningar på Facebook, vilket är jättemycket, tydligen enligt vad man säger mig den mest delade artikeln i svenska medier den gångna helgen. (Och den som tror att man får vara ifred från rasister och idioter om man skriver en sådan text tror fel.)

• Två internetkrönikor, en om Uber, något sent och en om Googles intressanta misstag.

Senaste söndagskrönikan från Lund har också en Googlevinkel och eftersom det stod ”Jimmie Åkesson” i rubriken blev det bra spinn på den också.

• I vårt miniformat ”Tecken i tiden”, där jag skriver nästan varje lördag, var det alldeles givet att skriva om wrapsemlan, samt att få återanvända en genial reklamtext från Burger King.

• Och så en ny krönika i Journalisten, som spinner vidare på några saker jag har skrivit tidigare.

3 svar på “Senaste tidens id

 1. Att en bild av Birgit Nilsson som valkyria, en rollgestaltning hon var och är världsberömd för (och då menas världsberömd på riktigt, inte ”we’re big in Japan” eller Charlotte Perrelli-berömd) skulle innebära flirt med nazismen är ju bara löjligt. Wagner är inte precis Hitlers lärofader, Hitler använde möjligen en del kulisser som propaganda men that’s it: han var inte den sorten som tillbringar många timmar på operan.

  Malena Ernman (som knappast sjunger Wagner själv, hon är i ett annat röstfack) sysslar helt enkelt med att vårda sitt eget varumärke, lånar av litet populära fördomar och får god draghjälp av kompisarna på DN:s kulturredaktion med flera.

  Björn Wimans besynnerliga krönika i helgen, där han hängde på och filosferade litet, kommer han nog själv att ångra när vågorna har hunnit lägga sig. Inte speciellt begåvat att uppträda som stor rasistbashare och sedan avsluta med att insinuera att rasismen sitter i ryggmärgen på personer som kommer från just Skåne – som Birgit Nilsson. Konstigt nog kommer även Timbuktu från Skåne, inte sant? 😉

 2. Nämen nu är du ute och snurrar ordentligt.

  För det första har hon sjungit Wagner. Så helt fel kan nog röstläget inte vara.

  För det andra är det så att Wagner är en kristallklar antisemit, han författade skrifter i ärendet. Antisemitismen är nazismens kärna.

  För det tredje är det snicksnack att hon skulle göra detta för att vårda ett varumärke (det hade varit mycket klokare att ta det lugnt, se söt ut på bild, inte bråka och bara fortsätta livet som firad internationell operastjärna). Man tar inte så mycket skit för något om engagemanget inte är äkta. Varför är det så svårt att tänka sig att någon talar om en sak för att vederbörande är besjälad av den?

  För det fjärde är det förtalande att påstå att hon skulle ha kompisar på DN:s kulturredaktion som särbehandlar henne, förtalande mot samtliga. Konspirationsteorier av den sorten kan vi ta på Flashback.

  För det femte har Skåne en väldigt mörk historia vad det gäller främlingsfientlighet, det finns det många bevis på och dokument om. Det kan nog vara på sin plats att tala särskilt om Skåne ibland.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *