Sista korr

I dag på morgonen lämnar jag min sista korrändringar, tre sidor med noteringar av typen:

Sid 106: Measure Map blev inte Google Analytics, ”Measure Map som gick upp i Google Analytics” är mer korrekt.

Sid 110: Ordet ”elefonprojektet” ska förstås vara ”telefonprojektet”.

Sid 171: North Shoreline Boulevard har andra gången fått fel namn och kallas då North Shore Boulevard. Rätt är alltså North Shoreline Boulevard.

Sid 236 översta raden: Byt ut ”beställaren” mot ”beställarna”.

Alltså faktakollar, stavningskollar, felskrivningskollar och små språknyanskollar. Jag försöker ta det rad för rad, så noga jag kan. Den här boken ska i alla fall inte bli kass för att jag inte har ansträngt mig, den saken är klar…

Återstår nu en enda grej, ett samtal med en svensk annonssäljare hos Google för att kolla några detaljer så att jag verkligen har fattat allt i deras system rätt. Det sker förhoppningsvis under dagen i dag.

För er som har följt det här noga, och som i veckan dessutom förtjänstfullt hjälpte mig med läsning av det sista kapitelutkastet – jag har nu strukturerat om lite grann. Så här blir det, med tre bokdelar:

Den första heter ”Berättelsen om Google” och beskriver Googles framväxt och funktion.

Den andra heter ”När det kommer till kritan” och beskriver ett antal händelser och tjänster och projekt där Googles idéer omsätts i verklighet. Där finns till exempel kapitlet om Jyri Engeström och Jaiku, och kapitlet om Googles bokprojekt.

Den tredje delen är framtidsinriktad och heter ”Tre vägar framåt”. Den har alltså tre kapitel som vart och ett visar på några olika huvudstråk i Googles vidare resa. Det första heter ”Ondska, godhet och politik” och handlar om… ondska, godhet och politik. Det är ett bra kapitelnamn. Det andra blir hela välgörenhetsdelen, där jag slår ihop bakgrundskapitlet från USA där jag förklarar vad Google.org är med hela rapporten från Kamerun som blev ungefär 18 000 tecken att jämföra med de drygt 7 000 jag testade på er i förra veckan. (Google.org är i annan journalistik svårt underbevakat, vilket är märkligt. Google gör något extremt intressant och egentligen helt nyskapande på det här området.) Bokens sista kapitel handlar om analys och uppfinningar och strategi, och där saknar jag ett riktigt bra kapitelnamn. Måste väl knäcka det i dag helt enkelt…

0 svar på “Sista korr

  1. Är ”När det kommer till kritan” bäst? Inte bättre med ”När det gäller” eller ”Idéer blir verklighet”? Då har också alla tre delar treordsrubriker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *