Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Som en bildningsroman

Hur ofta börjar du gråta när du läser ett reportage? Av vilket skäl som helst? Jag skulle säga att jag gör det en gång på kanske tusen. Då läser jag många reportage, visserligen.

När jag satt och förhandsläste Niklas makalösa story kom tårarna flera gånger om, och av något slags lycka, inte sorg.

Detta är den moderna bildningsromanen. Läs den, om du läser en grej i dag, eller en grej den här veckan till och med.

6 Kommentarer

 1. Karin den 29 mars, 2009 kl 08:18

  Tack för länken! Jag blev tårögd, jag också – lite småbesvärligt eftersom jag leder en kurs i helgen och har fått sno åt mig några minuters läsning här och var… 2. Julia den 29 mars, 2009 kl 01:18

  Å. Ja. 3. Annika den 29 mars, 2009 kl 02:51

  Tårarna sprutade vid frukostbordet imorse. Vilken makalös tjej!!! Läste nyligen Orrenius ”Här är allt så perfekt” där ursprungsreportaget fanns med; gjorde det extra kul att få läsa hur det gått för familjen.

  Jag är så kär i Sydsvenskan för tillfället att det nästan är pinsamt. Fan vad bra ni är! 4. Molly den 29 mars, 2009 kl 05:46

  Tack Andreas.
  Satte också kaffet i fel strupe i morse, kommer mycket väl ihåg ursprungsreportaget och hur FÖRBANNAD jag var då, att sånt här händer, här, att det pågår hela tiden och att en liten liten del får hjälp, de har turen med mediaexponering.
  FÖRBANNAT!! Det ska inte bero på tur, på mediavana, att barn klarar sig istället för att gå under, som så många andra utan turen att en dagstidning tar upp deras fall.
  Så, andas lite nu.
  Den här flickan är ju en så ohyggligt stark människa. Vet inte hur hon lyckats, efter så kort tid. 5. A.Frick den 30 mars, 2009 kl 12:18

  I högsta grad läsvärd artikel, tack för tips. Dock spär artikeln på min erfarenhetsmässigt redan negativa inställning till Migrationsverket. Jag ser dock fram emot den dag som jag läser en artikel som bidrar till det motsatta. 6. […] Läs! Läs! Läs! (via Andreas Ekström) […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.