Sommar

Tid att läsa mer och skriva mindre. Ses om ett tag!

0 svar på “Sommar

  1. Hej, Andreas. Jag är lite nyfiken på hur det kommer sig att du, som är så innerligt emot piratkopiering, i din recension bara i förbifarten nämner att delar av Genersjon Facebook är knyckta rakt av från Henrik Schyffert. Borde inte det vara nog för att helt döma ut boken och inte ta den på allvar?

    Det finns f.ö. misstankar om att författaren också har knyckt från engelskspråkiga komiker som Jerry Seinfeld och Patton Oswalt.

  2. Javisst skulle den det. Menar du att det inte är en särskilt big deal att för ekonomisk vinning knycka material från andra?

  3. Jo, det är en big deal, som du vet… Men det gör inte att boken i sin helhet skulle bli oviktig som kulturell eller litterär händelse, det vore ju jättekonstigt. Jämför till exempel med Fabian Kastners omdiskuterade ”Oneirine”, som använde stora stycken befintlig text utan tillstånd och utan källhänvisning. Den är inte oviktig litteratur eller ointressant som kulturhändelse bara för att han har förfarit oschyst med cred och möjligen också upphovsrätt. Kanske till och med i vissa fall tvärt om.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *