Steg för steg…

…följer GP:s Eva Wieselgren det spam hon fått bakåt mot källan. Läs det. Och se ännu ett skäl till varför internet behöver städas.

Visste ni förresten att mer än 95 procent av all e-post i världen är spam?

0 svar på “Steg för steg…

  1. Och vem exakt hade du tänkt dig skulle hålla i kvasten? Den sorts marknadsföringsgrepp hon beskriver är kanske hala och osympatiska men knappast kriminella – och de går näppeligen att definiera som brottsliga via lagtext utan att man samtidigt gör det mycket svårare för en hel mängd vanlig kommunikation eller PR hos olika företag.

    Och att försöka tvinga alla som uppträder på internet att visa fram sina folkbokförda namn och bosättningsorter? Glöm det.Till och med facebook ser det som en icke-fråga, sen spelar det ingen roll att Aftonbladet m fl tidningar tycks tro att kravet på ett facebook-login skulle tvinga folk att uppträda under sina riktiga namn.

  2. Jag har verkligen ingen aning. Hur kombinerar man världens största frihet? Bäst förmodligen med världens största ansvarstagande.

    Det finns så väldigt lite i mänsklighetens historia som antyder att vi människor är lämpade att klara det…

  3. Väldigt få vanliga människor har något att förlora irl på om de ’ba skojar’ litet på nätet. Att slutresultatet kan bli suboptimalt är inte deras problem – och knappast heller domstolarnas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *