Stungen gånger två

Den multikompetente Niklas Darke har jag inte sett till på en dagstidningskultursida på ett tag – desto gladare blir man då av hans fina Bamsespaning i Expressen.

Jag ska bidra till den: Manusförfattare till alla de bästa nygjorda Bamseserierna är Jens Hansegård. Han och jag läste litteraturvetenskap tillsammans i Göteborg för femton år sedan. Så när han nu skriver om språkmaterialistisk poesi i Bamse, så gör han det faktiskt med viss akademisk grund för det hela!

***

För övrigt: Jag har ingen som helst uppfattning i den sakfråga som Erik Helmerson behandlar på samma kultursida, men det behövs inte – man kan läsa texten eftersom den är så rasande välformulerad bara.

0 svar på “Stungen gånger två

  1. Lite synd att de inte gick på mitt förslag och namngav upphovsmännen under bilden. Jag borde ha petat in det i brödtexten i stället. Serier behandlas ofta som om de bara uppstår ur ingenting. Hansegård är mycket riktigt en av de bästa Bamseförfattarna, och jag har även sett hans namn under ett antal fina Kalle Anka-äventyr.

  2. Var det Hansegård som gjorde fildelaräventyret med Skalmans mp3-spelare som rymmer hundratusen låtar (dock allesammans lagligt köpta, fick tidningen förklara)?

  3. En kllle som Skalman borde idag inte kunna vara miljonär (och det måste han ju vara för att kunna köpa så mycket musik), eller: han skulle isåfall vara invecklad i en massa processer hela dagarna om sina uppfinningar. Som Håkan Lans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *