Sturup

Sitter på Sturup och har just snackat lite med Monica Antonsson, som ska med samma flyg efter sitt framträdande på PK i Malmö i går. Jag var ombedd att delta, men tackade nej – det blir för många kvällar borta som det är ändå. Sydsvenskan representerades av Per Svensson, och enligt vad Monica Antonsson säger var det både intressant och välbesökt.

Min prognos om Gömda-soppan är att den massmedialt nu är ganska slutkörd – försåvitt att ingen kommer på något ytterligare av betydelse, något nytt i storyn.

Tills vidare kan man ju killa Piratförlaget lite i magen genom att vänligt påpeka för dem att deras konsekventa slingrande och halvljug vad det gäller genrebeteckningen för de här böckerna är ganska effektivt torpederat av deras egen pocketutgivning av ”Asyl”.

På den citeras nämligen en recensent som talar om ett ”högklassiskt journalistiskt arbete”. Om man inte ansåg att innehållet var journalistiskt, så skulle man förstås inte sätta ett sådant citat på sin pocketutgåva.

0 svar på “Sturup

 1. Ja. Frågan är vilka konsekvenserna blir på sikt. Det är svårt att bedöma det, verkligen svårt. Men jag tycker att det känns märkligt att se Liza Marklund skriva kolumner i Expressen om lite annat, lite allt möjligt, som om inget hade hänt.

 2. Jag kan tänka ut många vinklar som återstår att göra; drevet handlade ju nästan uteslutande om genrer och att det var ett drev. Förutom Fler Stora Avslöjanden och Intervjuer kan det ju tänkas att storyn rullar på automatiskt, med priser som delas ut och JK-ärenden som avgörs.
  Men visst är storyn tämligen körd. Jag har fått så gott som obefintlig respons på de storyförslag jag skickat ut. Än så länge!
  Gissa om jag grämt mig för att jag inte ställde mig upp på PK-debatten och läste upp det där Norra Västerbotten-citatet från Asyl-omslaget! Det skulle ha gjort Guillou rätt paff, om inte annat.

 3. Kan tillägga att det fortfarande bubblar på rätt friskt på Gömda-fronten på nätet, om någon tvivlade på det…

 4. konsekvenserna på sikt kanske blir att begreppet En marklundsk sanning myntas…och att folk blir noggrannare med att genreklassificera sina romaner.

 5. …och så har det skrivits ett och annat i utländska medier nu. Jag har haft kontakt med en finsk och en norsk journalist som skrivit utmärkta texter för Ilta Sanomat respektive norska Journalisten, och så är tyska TV-kanalen ZDF på gång. Bland annat.

 6. Konsekvenserna av dessa så kallade sanna böcker är långt ifrån över. Tyskland, Norge, Danmark och även USA är involverade och snöbollen rullar på, sakta men säkert kommer den att träffa sitt mål…var så säker… och dyrt blir det också.

  Mvh
  Ramona Fransson

 7. Asylskälen kanske är något för Sydsvenskan att gräva i, när Expressen inte bara missade öppet mål, utan även sprang iväg och försökte gömma bollen..

  Ifall ni ids gräva:
  Det var Immigration Court i Denver, Colorado, som godkände asylen, domare var Judge Donn L Livingston. Domstolen lyder under Department of Justice, Executive Office for Immigration Review (http://www.usdoj.gov/eoir/), relevant kontaktinfo finns logiskt nog under länken Contact Information. Enligt Expressen så heter (en av?) deras talespersoner Susan Eastwood.

  Se där.. serverat på silverfat! 😉

 8. Jag fattar inte att människor går på myten om att någon överhuvudtaget i den här soppan varit utsatt för ett mediedrev. Det faller på sin egen orimlighet eftersom vi samtidigt diskuterat om och om igen hur gammelmedia försökt tysta ner historien. Eller hur?
  Det här är långt ifrån över. Om jag inte fått min information alldeles om bakfoten så är mias kvarlämnade son Mikael i full gång med att skriva sin historia. När den boken kommer ut lär det bli lite vind i seglen ännu en gång. Om det blir nåt drev är jag däremot mer tveksam till.
  Mvh

 9. Drev och drev, man kan nog säga att bevakningen av frågan har varit väldigt tuff mot Liza Marklund. Och ganska ensidig. Men ser man till hela bilden tycker jag inte att hon har utsatts för några massmediala orimligheter, det tycker jag inte.

 10. Jag anser att Elisabeth Hermon, Osama, Sara och Michael samt Louis nu har straffspark. Liza får lägga upp bolen och Mia står i mål. Dommare är P ALthin och LEif S.

  Ansvariga inblandade Politiker och ev poltiska agondero ch inblandade radikaler är redan utvisade.

  Sanningen hinner ikapp förr eller senare som John och jag sa och då slår ofta pendeln tillbaka.

  Leroy

 11. Det handlar om barns rätt och föräldrars skyldighet och myndigheters agerande.

  Objektivitet och att det blir ordentligt utrett. Inte att Sverige skal behöva bli ett skamens land som inte kan skydda sin barn och medborgare och att inblandade poltiker skall ha köpt en 1/2 histora eftersom man valt att inte fråga alla inblandade.

  SKAMLIGT SVEA.

  Leroy

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *