Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

The Funky Operator är borta

Manusförfattaren och musikern Hans Ingemansson har dött, läser jag i en TT-notis. Och eftersom jag älskade hans sätt att spela orgel så blir jag så himla less när TT och andra medier kallar honom ”pianist och låtskrivare” i The Creeps. Det var Robert Jelinek som skrev låtarna, till att börja med. Men framför allt: The Creeps lät som de gjorde på grund av Hans Ingemanssons orgelsound.

Han spelade på en Hammond B3 och en Hammond L100. Jag kan tycka att den tröttaste notisskrivare som landet kan uppbringa borde kunna förstå skillnaden på begreppen organist, pianist, keyboardist och klaviaturspelare. 

Någon av de där orglarna hade Hans Ingemansson stående på gigantiska gångjärn, så att han kunde tippa dem framåt. Han kan vara den enda klaviaturspelare jag någonsin sett som har varit hundra procent cool på scen.

Vi som har koll och respekt nog att sammanfatta hans gärning som musiker får väl nynna introt till ”Ooh – I like it” och fundera på hur det hade låtit utan Hans Ingemansson.

2 Kommentarer

  1. Helena den 26 september, 2019 kl 01:01

    Fint inlägg om Hasse. Däremot visste du kanske inte att Hasse hade skrivit en del låtar för The Creeps med. Ta fram deras skivor och se själv. Speciellt låten Bring some wood som är en klassiker.

    http://www.45cat.com/record/2478937  2. Andreas Ekström den 26 september, 2019 kl 08:12

    Jag visste att han bidrog lite, men på ”Blue Tomato” har han bara varit med på en enda tror jag. Tack för länken!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.