This week in Google

Under hösten har jag gjort många resor, men jag har haft sällskap på alla. Det är tre personer som har varit med: Leo Laporte, Gina Trapani och Jeff Jarvis. Tillsammans gör de en podcast en gång i veckan med namnet ”This week in Google”. Mer än en timmes talkshow varje vecka om vad som händer på The Googleplex.

Jag tror kanske inte att det är i överkant att skriva en bok ändå.

Den som vill prenumerera eller kolla in avsnitten gör det enklast via sajten. Jeff Jarvis följer man genom hans Buzzmachine och Gina Trapani – som är en fantastisk mediepersonlighet, enormt sakkunnig och självklart pedagogisk – kan man läsa mer om och av här. Hon har dessutom under hösten realtidsskrivit en handbok för Google Wave, som man kan läsa och köpa här.

0 svar på “This week in Google

 1. Hej Andreas!
  Jag undrar hur mycket tid du lägger på ditt skrivande av boken? Skulle du kunna berätta om hur processen går till? Hur många timmar per dag skriver du, skriver du varje dag, när etc?

  Hur lägger du upp skrivandet, har du planerat ”råmaterialet” i förväg som du sedan sätter dig och skriver ”på riktigt” eller gör du allt på en och samma gång?
  Och hur fördelar du tiden mellan att skriva bok och att jobba (för pengar)? Du har ju dessutom barn, hur hinner du?

  VAR sitter du och skriver? Har du kontor eller sitter du hemma?
  Hur gör du när du inte har lust att skriva? Eller när du känner att det du skrivit inte duger?

  Jag är student med skrivambitioner, och är nästan besatt av hur skrivprocessen går till. Eftersom du är en av de journalister jag verkligen respekterar och uppskattar så är jag extra intresserad av ditt skrivande!

  Hoppas att du kan svara, om än kort.

  Med vänliga hälsningar

 2. Hej M! Ja du, det är ju alltid svårt att svara i generella termer. Med den här boken har det gått till så att jag har jobbat det absolut hårdaste jag någonsin har gjort med någonting i hela mitt liv och skrivit boken från ax till limpa på knappt fyra månader, då jag dessutom skött mitt vanliga jobb i två av de månaderna. Jag är jättetrött. Jag tänker aldrig göra om det. Men det var häftigt att verkligen verkligen trycka gaspedalen i botten en gång för alla och testa gränsen för vad jag orkar…

  Detta betyder förstås att det inte har funnits några säkra dagsrutiner. Jag har jobbat så fort jag har orkat och kunnat, helt enkelt, och försökt balansera: Om jag inte orkar skriva, så orkar jag kanske läsa in mig på något? Och så vidare.

  Under min tjänstlediga tid har jag suttit i arbetsrummet hemma. Jag skriver bäst tidiga morgnar, så jag är inte typen som sitter uppe och randar på nätterna. Jag går hellre upp onödigt tidigt än är uppe onödigt sent.

  Under november och december avskaffade min fru och jag dessutom den jämställdhet som vi annars är väldigt överens om att vi vill leva i och med. Hon har skött i princip allt under de två månaderna, eller i alla fall en klar majoritet av allt. Och hon har nu ett stående löfte om att få samma tjänst i retur så fort hon vill göra en liknande spurt med något.

  Vill du veta mer i detalj så får du gärna slå mig en signal någon gång i nästa vecka, så ska jag försöka svara så gott jag kan! Jag tror att kontentan är att det inte finns något metodfacit som funkar för alla. Man är utlämnad till att leta sig fram så gott det går…

  Men som sagt – du är välkommen att höra av dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *