Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Typer

Sydsvenskans chefredaktör Daniel Sandström hittar något av en tredje väg när det gäller att publicera bilder på massmördare som sökt ikonstatus.

***

Aftonbladets biträdande kulturchef Åsa Linderborg skriver med glödröd ilska om Annika Bengtzons klassförakt. Nödvändig läsning för alla er som nånstans ändå tycker att det är kul att läsa Liza Marklund.

***

…annars verkar den största nyheten hittills med Aftonbladets kultursidor, som alltså har gjorts om, vara bokstaven g. Formgivaren har flyttat den lilla toppkrumeluren på det gemena g:et, så att det sitter lite högre. Det är faktiskt coolt. Men jag önskar att jag hade känt mer och starkare för någon av de andra förändringarna.

***

…fast det kan ha med ett lätt sjukligt typsnittsnörderi att göra. Jag går omkring och tänker mycket på våra nya hastighetsbegränsningsskyltar, där vi plötsligt har 40, 60, 80, 100 och 120 på paletten. Det känns mycket svårt. Typsnittet tål det nämligen inte riktigt – inte minst eftersom jag ger mig fan på att Vägverket inte ens har tillverkat sexorna för 60-skyltarna, utan bara vänt på några nior. Det går inte. De tål inte det. Jag måste söka klarhet.

1 Kommentar

  1. Gl@d den 1 oktober, 2008 kl 09:38

    Skönt att den tredje statsmakten vaknar till och tar sitt ansvar, härligt att se Sydsvenskan i täten! Prenumeration nästa…Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.