Den tänkande kocken

Jerker Jansson skriver i Ordfront under vinjetten ”Den tänkande kocken”. Det är lysande bra varje gång. En skribent som inte är ängslig, som gör sin grej, som skriver med sakkunskap om ett specifikt ämne och inte tvekar att driva linjer som går utanför hans mest omedelbara område.

Vidräkningen med föräldrar som låter sina tolvåriga döttrar äta vegankost i senaste numret är stor läsning.

Och märkligt nog: på jobb i Stockholm i torsdags såg jag honom på ett sushiställe. Jag gick fram och hälsade och berättade hur mycket jag gillar det han gör. Han blev jätteglad. Han berättade att han har fått dundermycket skäll från vänster för sin veganuppsträckning.

”Så nästa gång ska jag skriva om vänstern. Så kanske jag straffar ut mig”, sa han belåtet.

***

Vad jag gjorde i Stockholm? Jag skulle kunna berätta det, men då blir jag tvungen att döda er efteråt. Håll ut till nästa söndags Sydsvenskan. Ni kommer att få läsa de roligaste intervjusvar jag någonsin har fått.