Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Jocke, mördaren och krisplanen

Läs gärna min kamrat och kollega Jocke Palmkvists korta och innehållsladdade text i dagens tidning. Jag älskar krimjournalistik som ger sig på svåra problematiseringar – som i det här fallet frågan om rättssäkerhet för en yrkeskriminell person som bevisligen har dödat någon.

Jocke, förresten. En gång för länge sedan diskuterades på min arbetsplats hur vår krisplan ska se ut i händelse av stor olycka eller terrordåd eller liknande i vårt upptagningsområde. Han muttrade: ”Den jävla krisplanen ska bara ha tre punkter. Ett: Ring Palmkvist. Två: Vänta på att han lämnar. Tre: Tryck skiten.”

Jag kan inte, tio år senare, ens skriva ner det utan att börja garva. Inte minst eftersom det förmodligen skulle funka minst lika bra som många andra alternativa planer…

***

Ok, nu kör vi i alla fall. Det är melodifestival hela veckan, och säkert rätt slött på bloggfronten här, men bra med uppdateringar på festivalbloggen. Kom gärna dit, kommentarfältet har varit stendött. Jag lovar att inte bara skriva om armeniska tonartshöjningar, ok?

2 Kommentarer

  1. Yossarian den 24 maj, 2010 kl 09:10

    Tjong. Grymt tajt artikel. Hatten av.  2. Magnus den 24 maj, 2010 kl 06:20

    Låter som den som borde recenserat ”His Girl Friday”.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.