Pekoralfestival – återkomsten

Man vet aldrig i förväg vad som engagerar läsare. När jag letade upp några gamla citat ur mina första artiklar i lokalpressen i Kungsbacka hade jag bara tänkt använda dem som en ram för lite sensommarbloggande – men jag fick mer reaktioner än på något annat jag har bloggat om. Det kom mejl i massor, inte minst från kolleger som kontrade med egna dunderpekoral från way back when. Och inte minst önskemål om fler, för nog fanns det fler?

Det fanns fler. Tro mig, det fanns fler.

Jag har väl inte precis några storysar att hänga upp dem på, som jag gjorde där i september, men ni kan ju få gona er åt några citat, samt såklart rösta på vilket som är värst. Är ni med?

Nummer ett. En skivrecension i Kungsbacka Tidning under vinjetten ”Andreas klarar skivan”: Låtar som Senza una donna gör full rätt för den silkeslena röst Paul Young förvaltar.

(Och njut nu av den klassiska vinjetten. Ja, det är en skrivmaskin där på min axel. Ja, jag hade permanentat hår.)

Nummer två. Ett reportage från en barnteateruppsättning: Klass S3C på Aranäsgymnasiet har kunnat föra en stor kulturell framgång till protokollet.

Nummer tre. En intervju i Göteborgs-Posten (att de tog in frilansmaterial från sextonåringar!) med en sångerska som vi trodde var up and coming, men som nog i själva verket var down and going: Efter de stora framgångarna i vinernas, modets och matens högborg Paris är hon fylld av självförtroende.

Nummer fyra. En toppnyhet i Kungsbacka Tidning om att en präst, aktiv på 1700-talet, slutligen skulle få en minnessten som motsvarar hans förträfflighet: Trots alla dessa framgångar så finns inget kvar av det hela i hans hembygd som på något sätt påminner oss om hans storhet, men nu äntligen blir det ändring på det!

Nummer fem. Ett av många referat från den glödheta femtedivisionen i Norra Halland: Struten kom i 22:a minuten. Den kom rättvist efter bra Fjäråslir.

Nummer sex. En personlig favorit, och aktuell eftersom jag just nu håller på med ett reportage om Guns’n’Roses, är några myndigt fördömande ord i anslutning till en skivrecension. Gud, jag rodnar verkligen, men förlåt, jag var bara sexton! Jag beskriver i alla fall bandets mediepolicy och går sedan till försvar för de stackars reportrar som hånas i låten ”Get in the ring”. Lyssna här nu: Dessa försvarare av tryckfriheten får uppmaningen att omedelbart förflytta sig till ett varmare ställe och en del andra uppmaningar som vi väljer att inte citera. Detta är dålig stil av pojkarna. Sedan får de vara hur stora stjärnor som helst.

0 svar på “Pekoralfestival – återkomsten

 1. Sexan är så underbar. Stilen: gammeldags sportkrönikör med läsglasögon på nästippen. Slår vad om att du fick handskrivna brev med slutklämmen ”Väl rutet, unge man!”. Axl eller Slash eller någon annan av pojkarna läste kanske inte Kungsbacka Tidning.

 2. Det här är blott sex av alla de anledningar som finns till att jag älskar dig! Jag dör. Jag är dock lätt partisk även för ettan, framförallt för användningen av verbet ”förvaltar”. Nära nog Majlard-klass.

  Sedan är det roligt att inse att du inte bara har haft hår, det var också permanentat (Förlåt, men ”Andreas klarar skivan” är också ljuvligt i all sin pojkboksmässighet).

 3. Ja, ”förvaltar” är fint! Det finns för övrigt en hel del godingar just i fotbollsreferaten. Kanske borde jag göra en fotbollspekoralfestivalspecial!

  Vinjetten ”Andreas klarar skivan” uppfanns av Kurt ”Chico” Johansson, Kungsbacka Tidnings chefredaktör. Bilden kändes hur fräck som helst, tyckte jag, men när jag såg det med den där vitsen minns jag att jag tyckte att det var lite pinigt. Men inte pinigare än att jag minns att jag blev sur när den en gång publicerades enspaltigt i stället för tvåspaltigt. Aaaah, det kostar på med sådana här erkännanden!

 4. Det här var ju otroligt intressant, eftersom jag är en gammal kungsbackabo som gick på aranäs.

  Var kommer du ifrån?

  /Max

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *